Antartik (43 fotoğraf)

Antartik

Antarktika, dünyanın en şiddetli iklim bölgesidir. En düşük sıcaklık –89.2 ° C olarak kaydedildi. Doğal koşulların benzersizliğinden dolayı, bu sert bölgenin florası ve faunası çok orijinaldir. Kalıcı yerleşim yoktur, yalnızca araştırmacıların yaşadığı bilimsel istasyonlar vardır. Gezegenimizin bu kısmı benzersizdir ve hiçbir şeyden farklıdır ve bu buzlu kıtayı ziyaret edenler Antarktika macerasına bir ömür boyu yolculuk denir.

(43 fotoğraf)

1. Amerikan Arctic programına katılanlar ve büyük bir jeodezik kubbe. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

2. Güney Kutbu’ndaki Arctic Science Station Amundsen-Scott. Bu bir tanker uçağı. Dışarıda çalışmak zorunda kaldık ve haftanın en sıcak sıcaklığı –37.1 ° C idi. (Fotoğraf: Kristina Scheerer)

3. Kuzey Kutbu’ndaki Kuzey Kutbu bilim istasyonu Amundsen-Scott’un Kuzey Işıkları. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

4. Buzdağı. (Fotoğraf Ben Stephenson)

5. Anıt. 28 Kasım 1979’da, Yeni Zelanda hatlarından oluşan bir uçak Erebus Dağı ile çarpıştı. 257 yolcu ve mürettebatı öldürdü. (Ross Land tarafından Foto | Getty Images)

6. Buzul Matusevich. NASA uydu görüntüsü. (NASA Dünya Gözlemevi tarafından fotoğraf)

7. Kuzey Kutbu’ndaki Arctic bilim istasyonu Amundsen-Scott’un kubbesinin havadan görünüşü. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

8. Bilim adamları tarafından kutupsal stratosferik bulutlar olarak bilinen inci bulutların annesi. Her gün gökyüzünde görebildiğimiz troposferik meslektaşlarımızın aksine, bu bulutlar stratosferin soğuk bölgelerinde 15 ila 25 km rakımlarda oluşur (sıcaklık -78 ° C’nin altında). (Fotoğraf Alan R. Işık)

9. Bir denizci leoparı, Palmer Station yakınlarında bir penguen yakaladı. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

10. Knox kıyılarında devasa bir buzdağı (sağda). (Fotoğraf Torsten Blackwood | AP)

11. 20 dakikalık pozlama ile çekilmiş bir fotoğraf. Kutuplarda, bilim insanları gökyüzünde yıldızların hareket ettiği sabit noktaları araştırıyor. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

12. Güney Kutbu’ndaki Amundsen-Scott Bilim İstasyonu’ndaki IceCube nötrino dedektörünün silüeti. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

13. Bu bir IceCube nötrino dedektörü tatbikatıdır. Güney Kutbu’ndaki buzu delmek için, 2.500 metreye kadar derinlikteki kanalları yerleştirmenizi sağlayan sıcak su sondaj yöntemi kullanılır. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

14. Bu bir IceCube dijital optik nötrino dedektörü modülüdür. 2.500 metre derinliğe kadar gider. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

15. Penguenler kolonisi. (Fotoğraf pinguino k)

16. Ross Denizi ve Doğu Antarktika Buz Levhası arasında, Kuru Vadiler (kuru vadiler) denilen bir grup paralel vadi vardır – bölgeler buz ve kar içermez. Uzaydan fotoğraf. (Jesse Allen tarafından fotoğraf | NASA)

17. Sadece Mısır’da değil, dalış da yapılabilir. Bu McMurdo Sound Bay’da, Ross Sea ve Ross Ice Shelf’ın kesiştiği yerde yatan bir dalgıç. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

18. Bu viski ve konyak kutularını Antarktika’da, ünlü kutup gezgini Ernest Shackleton tarafından kullanılan bir kulübede bulundu. (Antarktika Miras Vakfı tarafından fotoğraf | AP)

19. McMurdo istasyonunun yakınındaki pistin temizlenmesi. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

20. Rosso adasındaki buz mağarasında. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

21. Sıcaklık sadece –32 ° C’dir Araştırma ekibinin bir üyesi sıcak suları havaya fırlatır ve anında buhar ve buz kristallerine dönüşür. Victoria Land. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

22. McMurdo’daki su yüzeyinde katil balina veya katil balina. (Ulusal Bilim Vakfı)

23. Rosso Denizine yakın penguenler. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

24. Güney Okyanusunda Japon balina avcılığı yapan gemi Nisshin Maru. (Deniz Çoban tarafından fotoğraf | AP)

25. McMurdo istasyonunun havadan görünümü, 7 Şubat 2011. Sol tarafta İsveç buzkıran ODEN var. Resmin ortasındaki mavi binada kuaför, kafeterya, dükkan ve ofisler var. Diğer binaların çoğu depolar veya iş merkezleridir. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

26. Anvers Adası. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

27. McMurdo İstasyonu. Yaklaşık 150 kişi yedi kış ayını karanlıkta geçiriyor: burada güneş nisan ayının sonunda batıyor ve yine ağustos ayında yok oluyor. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

28. Penguenler ve Admiralty Dağları. Ocak 1841’de, görev yaptığı Amiralliğin saymanlarının şerefine atanan Kaptan James Ross tarafından keşfedildi. Maksimum yükseklik Minto Dağı’dır (4.165 m). (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

29. Bu Antarktika – mavi gökyüzü ve beyaz kardaki en yaygın manzara. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

30. NASA’dan bir uydu görüntüsü. (NASA Dünya Gözlemevi tarafından fotoğraf)

31. SCINI adı verilen uzaktan kumandalı bir cihaz. Antarktika’nın buzu altında dolaşıyor ve yerel halkın fotoğrafını çekiyor. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

32. İşte bunlardan biri. Bu Deniz Meleği (platybrachium antarcticum). (Russ Hopcroft tarafından fotoğraf | AP)

33. Güney Kutbu’ndaki SPT teleskopu. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

34. Teleskopun tabanı SPT. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

35. Antarktika’daki Dağlar. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

36. Güney Kutbu’ndaki Amundsen-Scott Bilim İstasyonu’ndaki dünyanın en büyük IceCube nötrino dedektörü. 6 ay karanlıkta ilk şafak. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

37. Beklenmeyen bir toplantı. Bu kürk mühür, buzda dalgıçlar için yapılmış bir delik buldu. Nefesini yakaladıktan sonra yüzmeye devam etti. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

38. Antarktika Yarımadası yakınındaki turistlerle yolcu gemisi. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

39. Kuru Wright Vadisi. Kuru vadiler Antarktika’daki buzla kaplı alanlardır. 320 km / s hıza ulaşan rüzgarlar (Dünyadaki en yüksek rüzgar hızı) nemin buharlaşmasına neden olur. Bu nedenle, vadiler 15 Mart 2008, yaklaşık 8 milyon yıl boyunca neredeyse buz ve kardan arındırılmış durumdadır. (Photo by National Science Foundation)

40. Yüzbaşı Luis Alberto Pardo’nın büstü. 30 Ağustos 1916’da, Luis Pardo komutasındaki Şili deniz botu Jelcho, geminin batığından kurtulan ve bu adada dört buçuk ay geçiren Shackleton seferinin 22 üyesini kurtardı. (Jason Auch tarafından fotoğraf)

41. Kuzey Kutbu Bilim İstasyonu Amundsen-Scott. Sezonun bu saatinde güneş doğmuyor ve istasyon birkaç ay karanlıkta. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

42. Rüzgar Mordvinov adası yakınında okyanusun üzerinden esiyor (İngilizce adı Fil.) (Fotoğraf RAYANDBEE)

43. Antarktika’daki Amundsen-Scott İstasyonunda ayın altında bir yürüyüş. (Ulusal Bilim Vakfı tarafından Fotoğraf)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir