Muşmula meyvesi ve olağanüstü özelliği

Muşmula meyvesinin neye benzediğini kim bilir? Orta çağlarda, bu meyveler yararlı özellikleri nedeniyle yaygın olarak kullanılmıştır. Ancak günümüzde haksız yere ihmal edilmektedir. Taş elmalar, aynı zamanda adlandırıldıkları gibi, yoğun bir aromaya sahiptir ve özellikle reçeller için uygundur. Bugün, medların sağlığa yararlarından ve özelliklerinden bazılarını özetlemek istiyoruz. Bu meyveleri iç masalarda daha sık görmek istiyoruz.

Lezzetli ve sağlıklı bir muşmula meyvesi!

muşmula meyve hasat zamanı muşmula yemek

Muşmula hakkında genel bilgi

Muşmula (Mispolus germanica) Batı Asya ve Güneydoğu Avrupa’dan geliyor ve gül ailesine ait. Ağaç beyaz çiçek açar ve küçük ila orta ölçekli, küresel, düzleştirilmiş meyveler verir. Bunlar geç sonbaharda olgunlaşır. Kahverengi, keçeleşmiş bir cilde ve meyvede saklanan çiçeğin ayrıklarına sahip olması tipik özellikleridir.

İdeal olgunlaşma ve hasat zamanı, Kasım ve Aralık ayları arasındadır. Tat açısından, hamur yumuşak, tatlı ve ekşi, ekşi ve cevizlidirler. Meyvenin şekli ve büyüklüğü ile tohum miktarı bakımından farklı olan 40 ila 50 muşmula türü vardır.

Yararlı özelliklerle dolu küçük meyveler

muşmula meyve sağlıklı muşmula meyve ye


Sağlık yararları

Muşmula meyveleri mükemmel bir müshil, idrar söktürücü etkiye sahiptir ve mide zarının iltihabını hafifletir.

İçerdiği pektin kolesterolü düşürür, kanamayı durdurur, görme yeteneğini geliştirir ve cilt ve saç üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Muşmula ve doğal tıptaki uygulamaları

Halk tıbbında, muşmula kabuğu, dünyaca bilinen bir sıtmayı tedavi etmek için kullanılır. Muşmula meyvesi, vücudumuza olumlu etkisi olan çeşitli mineral tuzları, pektin, organik asitler ve vitaminler bakımından zengindir.

Keçeleşmiş meyveler ayırt edicidir

muşmula meyve muşmula sağlıklı meyve yemek

Reçel veya jöle, hangisini tercih edersiniz?

muşmulası jölesini kendin ye

Lezzetli bir muşamba reçeli hazırlayın

Muşmula lezzetli reçel, reçel, ekmek veya komposto yapabilirsiniz. Bugün size muşmula reçeli için kısa bir tarif vermek istiyoruz ki denemek ve bu meyveyi gerçekten takdir etmek için.

İsterseniz 2 kg muşmula (yaklaşık 1 kg kağıt hamuru alırsınız), 500 gr’lık şekerleme şekeri, biraz su ve tarçın gerekir.

Muşmula yıka ve yarıya indir. Bir tencereye suyla kaplayın ve düşük ateşte 20 dakika kadar kaynamaya bırakın. Bir elek boyunca kaydırın ve hamuru jelleştirici şeker ile kaynatın. İstediğiniz gibi tarçın ekleyin ve 5 dakika kaynamaya bırakın. Sıcakları temiz camlara doldurun ve sıkıca çekin. Gözlükleri 5 dakika boyunca baş aşağı çevirin ve ardından serin ve karanlık tutun.

Muşmula meyvesini tekrar kapın ve sağlık ve lezzet açısından ondan faydalanın!

Muşmula çiçeği Haziran ayına kadar çiçek açar

muşmulası çiçekli muşmulası meyve yeme muşmulası

Olgun muşmula kahverengidir

sağlıklı meyve muşmulası meyve muşmulası yemek

Meyvenin içindeki farkı söyleyebilirsiniz.

muşmula yeme muşmula meyve sağlıklı

Muşmula topla ve lezzetli şeyler hazırla

muşmulası meyve muşmulası reçel yapmak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir