
Lens, National Geographic dergisinden dünyadaki ilginç yerlerin en iyi fotoğraflarını içeriyor.
(38 fotoğraf)
1. Luang Prabang, Laos. Çok renkli şemsiyeler. 1975 yılına kadar, Luang Prabang şehri “kraliyet başkenti” olarak kabul edildi, çünkü Laos Kralı’nın karargahı vardı. (Fotoğraf Dimitris Koutroumpas)
2. Amazon Nehri, Peru. Amazon genelinde bir gece gezisi – havuz büyüklüğü, tam akış ve uzunluk açısından dünyanın en büyük nehri. (Fotoğraf: Richard Olsenius)
3. Floransa, İtalya. Mary Katedrali üzerinden şehir görüntüsü. (Fotoğraf: Mike Pistone)
4. Mae Sot şehri, Tayland. Mae Sot şehri Tayland ve Myanmar arasındaki sınırdan 6 kilometre uzaklıktadır. Fotoğrafta, çocuklar yapay bir şelale ile oynuyorlar. (Fotoğraf: Matthew Van Saun)
5. Bolivya’nın güneyinde ovalar. Yolda bir çatal, bir bisikletçi. (Fotoğraf: Carl David Granback)
6. Şelale Seljalandsfoss (Seljalandsfoss), İzlanda. Ülkenin en ünlü şelalelerinden biri 60 metre yüksekliğindedir. Başlıca özelliği, ıslanmaktan korkmuyorsanız, bir kaya ve bir şelale arasında yürüyebilmenizdir. (Fotoğraf: Noelia Magnusson)
7. Torre de Belem Kalesi, Portekiz. Kale, Portekiz’in başkenti, Lizbon şehri Tagus Nehri’nin pitoresk kıyısında yer almaktadır. Şu anda, Torre de Belem kalesi UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edilmiştir ve Lizbon’un en çok ziyaret edilen cazibe merkezlerinden biridir. (Fotoğraf Nuno Cardal)
8. Endonezya. Balıkçı, dünyanın en kalabalık adası olan (2005’te 124 milyon kişi) Java adasına ağ atıyor, nüfus yoğunluğu 979 kişi / km². Java’da 30’u aktif olan yaklaşık 120 volkan vardır. (Fotoğraf: Wandy Gaotama)
9. Missouri eyaletinde rezerv. Kuğular. (Fotoğraf: Danny Brown)
10. Karakul Gölü, Çin. Bu göl, Sincan eyaletinde 3652 metre yükseklikte yer almaktadır. zirveler sonsuza kadar karla kaplıdır, en yüksekleri Muztag-Ata (7546 m), Kongur (7719 m) ve Kongurtube (7595) ‘dir. (Fotoğraf Sue Anne Tay)
11. Ganj Nehri, Hindistan. Milyonlarca Hindu, günahlarını yıkamak için Ganj kıyısında toplanır. (Fotoğraf: Alessandro Scarabelli)
12. Bwindi Parkı, Uganda. Bwindi, Afrika’nın en zengin ekosistemlerinden biridir. Park yaklaşık 120 memeli türüne, 346 kuş türüne, 202 kelebek türüne, 163 ağaç türüne, 100 eğrelti türüne, 27 amfibi türüne ev sahipliği yapıyor. Toplam dağların neredeyse yarısını oluşturan 340 dağ gorili burada yaşıyor. (Fotoğraf Bruno Van Steenbergh)
13. Giza, Mısır. At piramitlerin bir arka plan üzerinde. (Fotoğraf: Romona Robbins)
14. İrlanda sahili. (Fotoğraf Bill Lockhart)
15. Varenna, İtalya. Varenna küçük koyunda renkli evleri. Kuzey İtalya’daki Como Gölü kıyısındaki bu şehre Milano’dan trenle 1 saat içinde ulaşılabilir. (Fotoğraf Raymond Choo)
16. Paris, Fransa. Eyfel Kulesi – dünyanın en tanınmış dönüm noktası yakınında bir soğuk kış günü. (Fotoğraf: Andrew Bell)
17. Bois Brule Nehri, Wisconsin. Kano. (Fotoğraf Chas Jensen)
18. Kutsal Melek Kalesi, Roma. İlk önce bir mezar, sonra bir kale, papaların ikametgahı ve değerli eşyalarının bir deposuydu ve aynı zamanda bir hapishaneydi ve son olarak bugün mimari bir anıt – müze. (Fotoğraf Raymond Choo)
19. Millstatt Gölü, Avusturya. Gün batımında. Çocuklar, Alpler’de bulunan Avusturya’nın en derin göllerinden birine atlar. (Fotoğraf Eva Emmanouil)
20. Arap çarşı antilopları, Ebu Dbi. Bu güzel hayvanların boynuzları 90 santimetreye ulaşıyor. (Fotoğraf Nazir Pangodu)
21. Gozo Adası, Malta’daki Azure Penceresi Gozo Adası’ndaki Azure penceresi, yıllarca suya maruz kaldığında oluşan, ortada bir delik bulunan görkemli, 50 metrelik bir kayadır. 2009 yılında, Azure Penceresi dünyanın yeni 7 harikası için adaylar listesine dahil edildi. Burası berrak, berrak ve mavi suyu ile balıkçıları ve dalgıçları cezbetmektedir. (Fotoğraf: Ted Attard)
22. Inle Gölü, Myanmar. Balıkçılar. Bu tür teknelerin geleneksel yönetim tarzı kürek çekiyor, bir bacağın üzerinde duruyor ve diğeri manevra için kullanılıyor. (Fotoğraf: Chris Martin)
23. Büyük Sfenks, Mısır. Dünyadaki en eski anıtsal heykel. Muazzam bir sfenks şeklinde monolitik bir kalker kayadan oyulmuştur – yüzünde – uzun süredir kabul edildiği gibi – cenaze piramidi yakında olan Firavun Şefren’e (M.Ö. 2575-2465) portre benzeyen bir kum üzerinde yatan bir aslan. Heykel 73 metre uzunluğunda ve 20 metre yüksekliğindedir. (Fotoğraf Kaushik Sarkar)
24. Göktaşları, Yunanistan. Bu, Yunanistan’ın en büyük manastır komplekslerinden biridir ve öncelikle uçurumların tepesindeki eşsiz konumu ile ünlüdür. (Fotoğraf: Vincent Sheehan)
25. Dolomitler, İtalya. Doğu Alpleri’nde masif. Sistemin uzunluğu yaklaşık 150 km, en yüksek nokta Marmolada Dağı’dır (3342 m). (Fotoğraf Zhiqun Fei)
26. Solonchak Uyuni, Bolivya. Çöl ovası Altiplano, Bolivya’nın güneyinde, deniz seviyesinden yaklaşık 3650 m yükseklikte kuru tuz gölü. 10 582 km² alana sahiptir. İç kısım 2-8 m kalınlığında bir tuz tabakası ile kaplı, yağışlı mevsimde solonchak ince bir su tabakası ile kaplanır ve dünyanın en büyük ayna yüzeyine dönüşür. (Fotoğraf: Nicholas Leslein)
27. Hotel Maitai Dream, Fransız Polinezyası. Okyanusta klasik bir cennet. (Fotoğraf: Aaron Huey)
28. Transylvania, Romanya. Çoban. (Fotoğraf Catherine Karnow)
29. Moorea Adası. Tahiti’nin 17 km batısında, Pasifik Okyanusu’ndaki Fransız Polinezyası’ndaki bir adada beyaz bir at. (Fotoğraf: Aaron Huey)
30. Sultanahmet Camii, İstanbul. İstanbul’un ilk büyük ve en güzel camilerinden biri. İslam ve dünya mimarisinin en büyük başyapıtlarından biri olarak kabul edilir. (Fotoğraf Dave Yoder)
31. Farakawa Atolü, Fransız Polinezyası. Köpekbalıkları. Atol, lagünü çevreleyen bir halka gibi görünen mercan adasıdır. (Fotoğraf: Aaron Huey)
32. Piran şehri, Slovenya. Slovenya’nın 3 liman kentinden birinde liman. (Fotoğraf: Aaron Huey)
33. Akşam Chicago. (Fotoğraf: Melissa Farlow)
34. Slovenya çayırları. (Fotoğraf: Aaron Huey)
35. Julian Alps İtalya ve Slovenya sınırında. (Fotoğraf: Aaron Huey)
36. Nunavik, Kanada. Kanada Ren geyiği nehri geçiyor. (Fotoğraf: Heiko Wittenborn)
37. Ungawa Körfezi, Kanada. Kutup ayısı. (Fotoğraf: Heiko Wittenborn)
38. Park “Champ de Mars”, Paris. (Fotoğraf Sisse Brimberg ve Cotton Coulson, Keenpress)